zondag 16 februari 2014

Snowy heeft cataract

Het is nu officieel bevestigd door de dierenarts wat ik al maanden (zelfs jaren) vermoedde: Snowy's pupillen zijn helemaal grijs Sad. Dat verklaart natuurlijk waarom hij regelmatig ergens tegenaan botst. Maar omdat ik zelf ook cataract heb, was het voor mij moeilijk om het altijd duidelijk te zien. Foto's maakten me ook niet altijd veel wijzer. 
Dat oogje traande ook hevig de laatste tijd en net op de dag dat ik met hem naar de dierenarts wilde gaan om zijn nageltjes te laten knippen, zag ik dat zijn bovenste ooglid wat rood en gezwollen was. Hij krabt zelf ook regelmatig aan dat oogje. Dus i.p.v. Euphrasia druppels moest ik nu toch 5 dagen Clinagel vet (ooggel) in zijn oogje doen. Ik vreesde dat hij zou tegenstribbelen maar niets is minder waar, hij blijft rustig liggen en vindt de ooggel blijkbaar helemaal niet storend. Na 1 dag zag ik al beterschap Very Happy! Hij knijpt het oogje niet meer dicht en het traant beduidend minder. Het tranen gaat helaas niet helemaal weg. 

Vóór de ooggel.


Na 1 dag ooggel, je ziet hier wel heel duidelijk dat hij staar heeft Sad.


Hoewel hij ook nog regelmatig last heeft van de rui, is hij zelfs nog aangekomen en heeft hij - eindelijk ! - weer de kaap van 850g kunnen overschrijden Very Happy.


Om zijn eetlust op te wekken, krijgt hij regelmatig een nieuwe lenterol Smile.


En ik heb ook een spotgoedkoop zacht huisje gevonden, maar echt dol is hij er niet op, jammer. Misschien is het gewoon even wennen.


Bij de dierenarts hebben we een fotoreportage gemaakt over hoe je nageltjes moet knippen bij konijntjes (zie website). Snowy werkte flink mee Cool. En omdat mijn collega toch aan het fotograferen was, vroeg ik om ook even van ons tweetjes een foto te maken. Wat is hij toch een schattig manneke .


Hij redt zich overigens nog vrij goed bij het rondlopen. Je ziet echter wel dat hij behoedzamer en voorzichtiger is. Hij loopt duidelijk "op de tast" maar botst soms nog lichtjes tegen dingen aan.


In de vorige blog ben ik helemaal vergeten te vermelden dat ik nog een lading cadeautjes heb gekregen van een vriendin! (Sorry Monique Embarassed). Enkele cadeautjes hebben jullie al gezien; Sproetje, Dotje en Snowy hebben ze namelijk al gekregen. Maar hier nog even de foto waarop ze allemaal staan.


Vooral het stenen beeldje betekent veel voor me, het laat me zo aan Fluffy denken... Hartelijk dank daarvoor Smile!

Toevallig (? ) had ik ook een wit beeldje. Vormen ze geen mooi koppeltje? Net mijn Duo Penotti, maar dan in steen. Enkel Snowy's oortjes zijn wat te lang Wink.


Met Chica gaat het voorlopig prima. Zoals ik had verwacht is ze lichtjes in de rui gegaan en elke dag moet ik donsveertjes stofzuigen. Toch gedraagt ze zich af en toe nog broeds Confused. Maar voorlopig geen eitjes dus, oef!
Daarom besloot ik om haar een laat kerstcadeautje te geven, het lag hier al even op haar te wachten. In het begin vond ze het maar een eng ding Laughing. Maar diezelfde avond zat ze er ernaast te slapen. Ze heeft het wel nog niet aangeraakt, maar Chica heeft altijd véél tijd nodig om aan nieuwe dingen te wennen.


Als ik Snowy weeg, is ze altijd jaloers Wink. Dan kan ik haar natuurlijk niet uitstoten. Voor een pop weegt ze behoorlijk veel, maar toch is ze niet te dik. Gewoon veel spieren Laughing.


Van Sproetje en Dotje heb ik deze keer geen foto's, maar wel filmpjes. Het filmpje van Dotje is wat donker, jammer, maar ze is zo schattig als ze met papiertjes in haar mondje loopt Smile. Ze kan maar niet kiezen waar ze haar nestje wil maken Rolling Eyes.


En Sproetje kreeg voor de eerste keer broccoli en dat beviel haar goed Smile.


zondag 2 februari 2014

Dotje jarig en meer

Dotje mag deze keer aftrappen Smile. Ze was eergisteren namelijk jarig, ze werd 1 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden met een nieuw speeltje en lekkers Very Happy. Ik hoop dat mijn bolleke met voetjes nog lang bij me mag blijven!

Kijk toch eens naar die lieve handjes en voetjes, dat snorretje, die oogjes... alles aan haar is zo perfect Very Happy.





Sproetje kreeg dezelfde knaagbrug en dan valt weer goed het verschil in grootte tussen de 2 hamsters op Smile.



Hoewel Sproetje pas jarig is op 16 mei, kon ik het niet laten om haar al een cadeautje te geven. Ik heb namelijk ein-de-lijk een superschattig huisje gevonden in syren-formaat Cool! Zo moeilijk te vinden, want meestal wordt alles voor dwergjes gemaakt. Sproetje is er ook helemaal hotel-de-botel van Very Happy. Dit is de eerste keer dat ze in een huisje gaat en dat wil wat zeggen!


Bijna ontsnapt Wink.


Het kontje past Laughing.


Was was...


Dank u voor het mooie huisje, mammie Very Happy.


Snowy verliest nog meer haartjes dan gewoonlijk. Heel veel konijntjes zijn nu in de rui en hij volgt die trend blijkbaar ook Confused. Ik doe wat ik kan, maar als ik zie dat hij zich terug trekt in zijn huisje, dan weet ik hoe laat het is...
Hij knijpt zijn linkeroogje wat dicht, dat komt omdat dit het meeste traant. En hij heeft met zijn neusje in de blindedarmkeutels gezeten Wink.
Wat een suffe blik heeft hij hier Wink.


Gelukkig kon een wilgenhooibal wonderen doen Smile.



Hij begrijp het concept "wc" niet helemaal Laughing.


Bij Chica heb ik alle eitjes nu weggenomen. Zoals ik vorige keer al zei, had het 3de ei een broze schaal en dat heb ik als eerste moeten wegnemen want na een tijdje brokkelde de schaal af.


Na 2,5 week verloor ze de interesse in de 2 resterende eitjes. Dus die heb ik dan ook weggenomen en de kooi vlug schoongemaakt, voor in geval er weer snel eieren zouden komen. Voorlopig blijft het echter vrij rustig. Ze gedraagt zich af en toe wel broeds. Maar het gebeurt zeker niet zo vaak als de voorbije keren. Bovendien verliest ze soms wat donsveertjes en vanmorgen voelde ik stekeltjes op haar hoofdje. Ik hoop dus dat ze in de rui gaat want dat betekent dat ze even geen eieren meer zal leggen. Zo gaat het ook in de natuur, deze 2 processen komen nooit gelijktijdig voor. Afwachten dus en hopen op het beste....