zondag 27 september 2009

Chica heeft 4 eitjes gelegd!

Sinds mijn vorig bericht zijn er dus 4 eitjes gekomen, vandaag het laatste (vermoedelijk). Ze houdt het altijd op maximum 4. De laatste tijd werden haar nestjes echter kleiner. Het zijn gelukkig ook gewone eitjes - met schaal dus - en ze zijn telkens ook op het juiste tijdstip gekomen. Haar cyclus is nochtans in de war aan het raken, ze is niet meer regelmatig.

Deze keer heeft ze ook moeite gehad met leggen vond ik. Het eerste eitje was overigens aan de kleine kant, de rest was normaal. Wel heeft ze veel zitten persen, ik was al bang dat er opnieuw een windei zou komen.

Zodra ik foto's kan maken, plaats ik ze hier. Maar dan moet zij wel haar nest verlaten en dat wordt moeilijk. Ze broedt erg trouw en verlaat het nest enkel om te eten of ontlasten.

Edit: foto kunnen maken.

zondag 20 september 2009

Chica doet broeds

Herinneren jullie nog het bericht van Chica's laatste ei, het windei? Ik had gehoopt dat dit de laatste keer was dat ze eieren zou leggen. Ze is immers al 9 jaar (bijna 10) en ook vogels komen in een soort 'menopauze' omdat de voorraad eicellen opgeraakt. 

Toch is ze de laatste dagen tot week enorm nerveus, schreeuwerig en doet ze weer enorm broeds. Het is een heel uniek geluid en ik kan me niet voorstellen dat een mannetjes valkparkiet dit aantrekkelijk kan vinden maar ik ben dan ook geen vogel Wink.

Ook zit ze veel op de bodem te scharrelen om een nest te maken, ik geef expres geen broedblok om dit gedrag niet te stimuleren.

In onderstaand filmpje zie je hoe Chica een manier vindt om zichzelf te bevredigen, tja sorry, ik kan het echt niet anders uitdrukken. Ze drukt haar cloaca tegen de tralies en neemt de typische houding aan.
Vandaag is ze erg rustig en ze zit al een beetje met geknikte staart. Hopelijk komt er een gewoon ei en geen windei want dan ben ik bang voor legnood.

Duimen jullie mee dat alles goed gaat?

zondag 13 september 2009

Misty in nieuw speeltje

Ondanks alle zorgen om Snowy kan ik toch genieten van mijn diertjes hoor. Bijvoorbeeld als ik zie hoe Misty zich amuseert in haar nieuw speeltje. Sowieso is ze een heel ondernemende hamster maar dat niet alleen. Zij is ook nog eens heel fotogeniek en lijkt altijd wel te poseren als ze de camera ziet Smile.

Ik ben blij dat haar haartjes ook aan het terug groeien zijn, ook al gaat het traag.